Pripravte svoju prevádzku na chrípkovú sezónu s termokamerami

Ochráňte zdravie svojich kolegov a zákazníkov. Termokamery majú využitie aj po pandémii, chrípková sezóna je tu.

13.10.2023

Koronavírusovú pandémiu už síce máme za sebou, no firmy a všetkých zamestnancov naučila jednu vec, na ktorú treba pamätať aj dnes – akákoľvek (aj bežná) choroba ako je chrípka či nachladnutie nie je nič príjemné. 

Rovnako nie je žiadnym hrdinstvom ísť s nimi do práce medzi kolegov. Práve naopak, pri akejkoľvek bolesti krku, kašli či nutnosti odbiehať pre vreckovky, by sme mali zostať doma a chrániť tak seba aj ostatných – minimálne pred pár poriadne nepríjemnými dňami a poklesom produktivity.

Vytvorte firemnú kultúru, kde sa k zdraviu pristupuje zodpovedne

Veľa firiem už dnes ponúka možnosť zostať doma a pracovať na home office, prípadne si vziať tzv. sick day, vďaka ktorému nepotrebuje navštíviť lekára kvôli PN alebo čerpať drahocennú dovolenku.

Slnečných lúčov ubúda a sychravý október je známy výrazným nárastom počtu respiračných ochorení. Zamestnancov, ale aj vašich zákazníkov preto môžete práve teraz v odhodlaní všímať si svoje zdravie viac podporiť aj inštaláciou termokamier do vstupných priestorov. 

Aj keď chrípku či nachladnutie nemusí vždy sprevádzať horúčka, každé zvýšenie teploty je dôvodom na opatrnosť, uvoľnenie tempa a preventívny prísun väčšieho množstva vitamínov.  

SWAN biznis zákazníkom pomáha identifikovať osoby so zvýšenou telesnou teplotou pomocu špeciálnych termokamier, pričom každé riešenie je možné prispôsobiť podľa konkrétnych potrieb partnera. 

Meranie je veľmi rýchle, trvá len niečo viac než 0,03 sekundy a má presnosť +/- 0,3 °C. SWAN využíva najmodernejšie technológie rozpoznania tváre, ktoré boli na Ďalekom východe používané aj v boji s epidémiou SARS a MERS. U nás boli nasadené práve v boji s COVID-19. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.