7 dôvodov, prečo si vybrať technológiu SD-WAN

Absolútnym kľúčom k úspechu je dnes zdieľanie informácií medzi sebou. Nehovoríme pritom o informáciách na sociálnych sieťach, ale o dátach jednotlivých oddelení vo vašej firme. 

30.09.2022

Absolútnym kľúčom k úspechu je dnes zdieľanie informácií medzi sebou. Nehovoríme pritom o informáciách na sociálnych sieťach, ale o dátach jednotlivých oddelení vo vašej firme. 

Marketingové oddelenie potrebuje prístup k cenám a podrobným špecifikáciám vášho produktu, účtovníci zas k reportom jednotlivých oddelení. Nie všetci vaši zamestnanci však sedia v jednej kancelárii. 

Niektorí sú doma na homeoffice, ďalší zas v pobočkách iných miest či dokonca štátov. Ako zariadiť, aby všetky ich počítače komunikovali v jednej spoločnej sieti? 

V rámci kancelárie LAN, mimo WAN - spojí všetkých vo firme

Ak prepojíte viac zariadení blízko seba, hovoríme o LAN sieti. V prípade, že tieto počítače komunikujú z rôznych lokalít, no zároveň sú stále chránené pred prístupom neoprávnených osôb z vonku, hovoríme o tzv. Wide Area Network, teda WAN sieti. 

Vo WAN sieti môžete komunikovať cez spoločný messenger, zdieľať súbory, ale aj telefonovať a uskutočňovať videokonferencie. Bude vám pritom úplne jedno, či sa spájate s počítačom kolegu na druhom konci miestnosti, alebo na druhom konci sveta. 

WAN sieť riadená profesionálmi zo SWANu

SWAN firmám ponúka Softvérovo definovaný prístup k WAN sieťam, teda službu pod názvom SD-WAN. Ten je v porovnaní s jednotlivými MPLS pripojeniami mimoriadne nákladovo efektívny.

SD-WAN slúži na prepájanie zákazníckych pobočiek a privátnych sietí, pričom umožňuje aj prístup na internet a to bez spracovania prenosu dátovým centrom. Zabezpečí aj beh cloudových aplikácií – od firemného balíčka Office a synchronizácie kalendára či e-mailov v MS Exchange, cez nástroje riadenia produktivity a zadávanie úloh, až po vlastné riešenia na mieru).

Technológia pritom nie je závislá na tom, či používate optický internet, 4G/5G pripojenie, MPLS, rádiové spoje alebo iné pripojenie. Zamestnanci tak môžu byť prakticky kdekoľvek. 

SWAN vašej firme postaví WAN sieť plne na mieru. Poskytuje riešenia od najlepších dodávateľov na trhu, ktorí sú zárukou skúseností, spoľahlivosti a bezpečnosti. Softvérovo definovaný prístup dokáže riešiť cielené riadenie kritického toku a smerovania dát, rýchlosti pripojenia pre preferovanie dôležitejších úloh v pomalších sieťach či možnosť plného manažovania a záruk bezpečnosti.

SD-WAN dokáže rozpoznať aplikáciu a v reálnom čase správne rozkladať záťaž medzi pripojením. Môže iniciovať viacero paralelných spojení a zaistiť tak vysokú dostupnosť kriticky dôležitých aplikácií.

Základný balík služieb obsahuje: 

  • Centralizovaný manažment

  • Kompletná implementácia a správa pod taktovkou profesionálnych odborníkov SWANu

  • Zákazník má len RO prístup z možnosťou prehliadania fyzickej topológie

  • Grafický prehľad kvalitatívnych parametrov jednotlivých prístupových okruhov (Jitter, oneskorenie, etc)  

Výhody SD-WAN od SWANu:

  • Najlepšia kvalita

  • Všetko z jedného miesta „Centralizovaný manažment“

  • Bezpečnosť (SASE Prístup)

  • Zero touch provisioning

  • Rýchla zmena a adaptácia na vonkajšie riziká

  • Ekologické benefity

  • Šetrenie nákladov

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.