Virtuálny server na mieru? CloudStore je ideálne riešenie pre menšie a stredné firmy

Posunte svoje podnikanie na novú úroveň. Virtuálny server môže mať vďaka SWANu úplne každý. 

22.06.2022

Kto dnes nie je na online, ako by ani nebol. Neplatí to len pre používateľov sociálnych sietí, ale najmä pre podnikateľov a malé či veľké firmy

Váš biznis sa však veľmi skoro môže rozrásť do podoby, kedy sa vám bežné webhostingové služby či cloudové úložiská stanú skrátka malé. 

Čo potom? Kupovať vlastný server, pre ktorý musíte mať vhodné a bezpečné miesto, ale aj tím IT odborníkov na jeho spravovanie? Dá sa to aj inak, prenájmom virtuálneho servera CloudStore od SWANu.

 

Na mieru pre každého

Virtuálny server vám ponúka všetky výhody toho fyzického priamo u vás, no bez toho, aby ste museli riešiť nákup, napájanie, údržbu a bezpečnosť hardvéru sami. 

Bude v bezpečnom dátovom centre SWANU, kde sa postaráme sa aj pravidelné automatické zálohy všetkých vašich dát. Prístup k nim však budete mať kedykoľvek a odkiaľkoľvek. 

Výhody CloudStore od SWANu:

  • Cenovo efektívny server a doplnkové služby
  • Široký výber operačných systémov (MS Windows, CentOS, Debian, Ubuntu, atď)
  • SSD disky pre optimálny výkon a rýchlu odozvu servera
  • Možnosť klonovať produkčné prostredie servera
  • Možnosť pripojiť k serveru sieťový NAS alebo lokálny storage
  • Možnosť automatickej zálohy každý deň
  • Možnosť inštalácie viacerých aplikácií
  • Vzdialená správa servera kedykoľvek a kdekoľvek na svete
  • Nulové investície do nákupu HW

Potom bude už len na vás, ako svoj server využijete v praxi. Začať môžete napríklad webovou stránkou alebo e-shopom, ktorý budete mať plne pod kontrolou. 

Prechod do online sveta sa stal vďaka koronakríze prakticky nevyhnutný, podľa auditorov z KPMG vznikla až štvrtina slovenských e-shopov práve počas pandémie. Len vlastný server vám zabezpečí neustálu dostupnosť bez výpadkov aj rýchle načítavanie, ktoré je dnes dôležité pre čo najlepšie postavenie webstránok vo vyhľadávaní Google. Chcete predsa, aby vás nachádzali stále noví a noví zákazníci.

Presne toľko miesta, koľko potrebujete

Vďaka možnosti pripájania ďalších diskov a úložísk získate potrebný priestor pre všetky vaše dáta, ktoré navyše budú bezpečne zálohované a chránené od očí, ktoré k nim nemajú mať prístup. 

Všetky protokoly sú zabezpečené loginom, heslom a povolením prístupu len z konkrétnych IP adries – teda vybraných počítačov vo vašej firme.  Prístup je možné povoliť len na čítanie, alebo na čítanie aj zápis. 

V prípade problémov sa tiež môžete spoľahnúť na 100 % podporu, ktorá problémy vyrieši za vás.

Na všetko, čo potrebujete pre svoje podnikanie

Okrem e-shopu a najznámejších CMS systémov (WordPress, Joomla, Drupal) však môžete na virtuálny server CloudStore nainštalovať aj niektorý z 12 operačných systémov

Server však môžete použiť aj na zálohu dát, prevádzku vlastných e-mailových adries či beh vlastnej mobilnej aplikácie, ak sa ju zákazníkom rozhodnete ponúknuť cez Google Play alebo App Store. 

Vlastný server však môže byť kľúčový aj v prípade, kedy vaša firma potrebuje vzdialenú správu všetkých zariadení – od synchronizácie kalendárov a kontaktov až po úplné nastavenie všetkých počítačov vašich zamestnancov.

Ako a za koľko? 

Všetky služby v rámci CloudStore sú vašej firme faktúrované dodatočne, teda v nasledujúcom mesiaci po tom, v ktorom ste ich používali. 

Nové služby si v rámci virtuálneho servera zriaďuje priamo v prostredí CloudStore, zákaznícka podpora vám však pomôže so správnou konfiguráciou. 

Do služby sa môžete zaregistrovať bezplatne a preskúmať jej ponuku.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.