Tipy pre podnikateľov: Vzdelávacie kurzy zadarmo

Kto sa neustále vzdeláva, zarába viac. Vďaka týmto kurzom svoju firmu posuniete na novú úroveň.

17.03.2023

Máte vlastné podnikanie? Mnohí svoj nápad skúsili zúžitkovať už hneď po škole, namiesto hľadania si prvého zamestnania.

Každý úspešný šéf však rýchlo zistí, že udržať si kvalitu a náskok pred konkurenciou sa dá len neustálym vzdelávaním. 

Nástrojov, vďaka ktorým môžete predávať viac, ponúkať lepšie služby a efektívnejšie využívať peniaze vyčlenené na reklamu, sú v dnešnom svete stovky. Rovnako dostupné a často úplne zadarmo sú však aj kurzy, ktoré vám pomôžu ich zvládať. Poznáte ich všetky?

Digitálna garáž od Google

Kto už len toho o reklame môže vedieť viac, ako internetový gigant Google? Jeho Digitálna garáž ponúka tesiatky hodín obsahu, ktorý je zadarmo a plne v slovenčine.

Najobľúbenejší kurz Základy digitálneho marketingu vás naučí vytvoriť si jednodnoduchý web, umiestniť ho v tom, čo ľudia vyhľadávajú čo najvyššie a zaučí so zadaním prvej reklamy, vďaka ktorej prilákate nových zákazníkov. 

Príliš zložité? Nebojte sa, kurz pomôže aj majiteľom malých predajní a kamenných obchodíkov, ktorí zatiaľ nemajú rozpočet na plnohodnotnú reklamu. Tým aspoň vysvetlí, ako umiestniť svoju prevádzku do Google Máp.

Súčasťou sú aj sociálne siete, videá alebo založenie prvého e-shopu. A znova: úplne zadarmo, ide tak o povinné čítanie prakticky pre každého podnikavca. 

Pútavá grafika a posty s appkou Canva

Potrebujete trochu ozvláštniť svoje reklamy, prípadne posty na Facebook či Instagram? Medzi začínajúcimi aj pokročilými marketérmi je mimoriadne populárna aplikácia Canva.

Je dostupná pre PC aj mobily a ponúka už prednastavené šablóny pre Stories, Reels aj FB posty.

Aby ste však Canvu ovládli naplno, môžete si prejsť Niektoré z online kurzov, ktoré autori pripravili prostredníctvom krátkych YouTube videí. 

Pustite sa do videí, Reels a TikToku naplno 

Fotografie a statické obrázky sú dnes už na ústupe. Internetu dominuje video. Nikto netvrdí, že váš produkt musí ovládnuť TikTok a od rána do večera musíte brainstormovať nad tým, ako vytvoríte to najvirálnejšie video. 

Úplné základy práce s videom, aby ste dokázali napr. zlepiť zábery “pred” a “po”, odprezentovať vaše priestory, výrobok či službu a komentár doplniť napríklad titulkami aj pre ľudí bez slúchadiel na hlave, by mal zvládať každý.

K najpopulárnejším softvérom na bleskovú editáciu patrí napr. CapCut. Chcete ho zvládnuť v priebehu pár desiatok minút?

Nájdite si YouTube video, v ktorom vás skutočný profesionáli naučia tie najlepšie triky a ťahy. 

Zvládnite CRM a predávajte oveľa viac

Máte už databázu zákazníkov, ktorí si od vás niečo v minulosti kúpili? Možno sú s vašim produktom 100 % spokojní, no akosi zabudli, kde a ako sa k vám dostali. Pripomente sa im, alebo na nich zacieľte reklamu s novou kolekciou.

Mimochodom, platiť za reklamu cez AdWords, Instagram alebo Facebook, no absolútne nemerať, či vám prináša zákazníkov, alebo nie, môže byť len hlúpe vyhadzovanie peňazí. 

Každý nákup a interakciu dnes dokážu sledovať špeciálne CRM analytické nástroje (customer relationship management). Je jedno, pre aký sa rozhodnete, no skvelým úvodom môže byť napríklad Coursea kurz od známeho Salesforce.

Postavte si prvý e-shop

Najznámejšími platformami na budovanie e-shopov plne v slovenčine sú Shopify a Woocommerce.

S jednou aj s druhou sa môžete naučiť prostredníctvom YouTube videí, alebo kurzov na platformách ako je Udemy či Coursea.

Naučia vás nielen to, ako pridať produkty, ktoré sami vyrábate, ale aj prácu s Affiliate či Dropshipping metódami, vďaka ktorým váš e-shop môže bežať aj bez toho, aby ste vôbec museli opustiť kreslo svojej obývačky a tovaru sa medzi jeho cestou od výrobcu k zákaznikovi museli vôbec dotknúť. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.