Tipy pre podnikateľov: Podcasty pre podnikateľov

Čo počúvať, aby ste svoje podnikateľské schopnosti posunuli ďalej? Vybrali sme tie najlepšie slovenské a české podcasty pre podnikateľov.

20.09.2023

Každá firma, e-shop či malý podnikateľ vie, že v boji so silnou konkurenciou uspeje len vtedy, ak bude svoje produkty a služby neustále inovovať. 

Držať tempo s modernými trendami a najnovšími technológiami vám podcasty, ktoré si do ucha môžete pustiť napríklad počas šoférovania. Vybrali sme pre vás tie najlepšie, ktoré pravidelne nahrávajú na slovenskej a českej technologickej scéne. 

Klik

Podcast denníka SME vzniká každý týždeň a má často aj cez jednu hodinu. Posledné časti sa venujú napríklad novinkám, ktoré Apple priniesol so svojim iPhonom 15, ale tiež zmenám ktoré zastihli Facebook, Instagram, Twitter a konkurenčnú sieť Threads. 

Keďže väčšina e-shopov dnes predáva vďaka reklamám na sociálnych sieťach, mali by ste o nich vedieť.

Share

Mimoriadne zaujímavej téme sa nedávno venoval aj portál Živé.sk a jeho podcast Share. Na dvadsiatich minútach diskutovali aj o pokroku v umelej inteligencii, ktorú mnohí podvodníci začali zneužívať na ukradnutie citlivých údajov z firiem. 

Mala by nejaké opatrenia urobiť aj tá vaša?

24 hodín na úspech

Úspešný reklamný mág Michal Pastier, content marketér Filip Kuna alebo obchodník Richard Garaj vám v rozhovoroch pomôžu posunúť vaše podnikanie a preniknúť do tajov reklamy, natívnych článkov alebo cold callingu pri oslovovaní nových klientov.

Tento podcast má hostí, ktorí v podnikaní už dokázali uspieť a so svojím know-how sa teraz podelia aj s vami.

FutureCast: technológie zajtrajška

Hovorí sa, že aby ste prerazili v podnikaní, nemusíte vymýšľať niečo, čo na trhu ešte nie je, ani to nemusíte robiť nevyhnutne lepšie ako ostatní.

Niekedy sa však oplatí byť medzi prvými a získať poriadny náskok. Český podcast FutureCast sa zaoberá novinkami ako je AI, VR či blockchain a nemusí to byť na škodu. Veď kde by ste boli, ak by ste o bitcoine vedeli napríklad 3 roky dozadu?

Ve vatě

Cieľom podnikania je tvoriť zisk a cieľom zisku zarobiť si na živobytie. Svoje výplaty z produktívnej časti života by ste však mali zodpovedne investovať, aby ste na dôchodku nemuseli výrazne znížiť svoje životné štandardy.

Ako, koľko a kam investovať vám poradí podcast Ve vatě a na slovo vzatí odborníci, ktorí v ňom rozoberajú akcie, ETF fondy, ale aj výhody a nevýhody nájmov vs. hypoték. 

4kast

Novinky zo sveta mobilov, volaní a služieb mobilných operátorov vám naservíruje nový podcast 4ky. Posledná časť sa venovala radám, ako z dovolenky neprísť zo šokujúco vysokým účtom.

V tom predchádzajúcom sme zas zatočili s nevyžiadanými a reklamnými volaniami, ktoré nás len otravujú pri práci. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.