Prihláste sa do nášho newslettra a buďte medzi prvými, kto sa dozvie o novinkách!

Predstavujeme spoločnosť SWAN

SWAN začína budovať mobilnú sieť

Bratislava, 15. augusta 2014. Spoločnosť SWAN vybuduje do konca roka 2014 prvých 300 základňových staníc pre svoju plnohodnotnú mobilnú 4G sieť. Technológiu dodá čínska spoločnosť ZTE. Prvé testovacie hovory sa očakávajú v októbri. Plánom operátora je do troch rokov vybudovať mobilnú 4G sieť s viac ako 1100 základňovými stanicami na území SR.

„Od dodávateľa požadujeme výnimočné medzinárodné referencie a schopnosť v čase naplniť svoj záväzok“, uviedol Martin Mosný, riaditeľ pre stratégiu a rozvoj spoločnosti SWAN. Čínska spoločnosť ZTE založená v roku 1985, ponúka infraštruktúru pre káblové a bezdrôtové počítačové siete, pevné a mobilné telefónne siete a zaoberá sa vývojom LTE sietí. Vývojové pracoviská má v Ázii, Spojených štátoch aj v Európe.

Spoločnosť SWAN, a.s., získala v tendri licenciu na 2 x 15 MHz v pásme 1800 MHz, čo jej umožňuje výstavbu mobilnej 4G siete a vstup medzi trojku najväčších operátorov. SWAN už interne testoval technológiu LTE v Bratislave, Trnave, Nitre a Pezinku a už pred stanoveným termínom splnil všetky doterajšie podmienky licencie.

Telekomunikačný operátor SWAN poskytuje elektronické služby od roku 2000. Vybudoval vlastnú optickú sieť s európskymi parametrami a s počtom viac ako 50 000 zákazníkov. Je tretím najväčším poskytovateľom internetu na Slovensku. Pod značkou SWAN MULTIMEDIA poskytuje od roku 2007 služby triple-play (digitálna TV, internet, pevná linka) pre bytových zákazníkov. SWAN je súčasťou holdingu DanubiaTel, a.s., do portfólia ktorého patrí aj dátové centrum, softwarehouse a národný správca domén. Výstavbou mobilnej 4G siete sa SWAN stane operátorom s veľmi širokým spektrom služieb. www.swan.sk

ZTE Corporation je celosvetovo vedúcim poskytovateľom telekomunikačných zariadení a sieťových riešení a pôsobí v 160 krajinách. ZTE bola založená v roku 1985 a je vedená na burze cenných papierov v Hong Kongu a v Shenzhene a je najväčšou čínskou telekomunikačnou verejne obchodovateľnou spoločnosťou. Ponúka celý sortiment výrobkov a end-to-end riešení, najmodernejšie technológie pre telekomunikačných klientov v bezdrôtovom prístupe. ZTE technológiu využívajú globálni operátori a podniky zaradené v rebríčku Fortune 500. Spoločnosť je celosvetovo štvrtým najväčším výrobcom telefónov. www.zte.com.cn