Prihláste sa do nášho newslettra a buďte medzi prvými, kto sa dozvie o novinkách!

Predstavujeme spoločnosť SWAN

SWAN partnerom darcovského portálu LudiaLudom.sk

Fotografie známych umelcov pomáhajú

Svoje diela do dražby venovalo dvanásť slovenských a českých fotografov. Pojmy ako Andrej Bán, Alan Hyža, Maňo Štrauch, či Jan Šibík môžu už na Vianoce visieť aj na vašej stene. Fotografie budú vystavené od 27. novembra do 10. decembra 2012 vo foyeri Galérie SPP v Bratislave, e-aukcie budú prebiehať v nasledujúcich dňoch na aukcie.ludialudom.sk. Celý zisk je určený v prospech občianskeho združenia Berkat, na pomoc chudobným deťom v marockej dedine Agouti a na projekt transplantácie očných rohoviek afganským ženám.

Počas decembra si na portáli aukcie.ludialudom.sk môžete vydražiť množstvo ďalších netradičných zážitkov a darčekov – stretnutia s osobnosťami z oblasti kultúry či športu, prehliadky zákulisia divadiel, galérií i niektorých fabrík a závodov. Chýbať nebudú ani exkluzívne darčekové balenia bežných produktov. Pri všetkých dražbách však platí, že celá suma bude prevedená na účet tých, ktorí to potrebujú – individuálnych žiadateľov, konkrétnych projektov neziskových organizácií, občianskych združení, či nadácií zaregistrovaných na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk.

O portáli Ľudia Ľuďom

„Od chvíle, kedy sme projekt ĽudiaĽuďom.sk zvesili z rysovacej dosky, ubehli viac ako tri roky,“ približuje začiatky portálu predseda správnej rady Juraj Ondriš, ktorý je nielen jeden z tvorcov projektu, ale aj predseda predstavenstva spoločnosti SWAN. Za tento čas sa podarilo vytvoriť platformu, ktorá posúva svet kamennej charity do elektronického prostredia.

Takmer päťdesiat ľudí pracovalo na tom, aby obsiahli technické a softvérové riešenie,  legislatívu, dizajn aj komunikáciu.  Vytvorili unikátny portál, kde môže záujemca registrovať svoj projekt a darcovia si môžu vyberať príjemcu. „Efektivita portálu je 100%, príjemca dostane presne to, čo mu darca adresoval,“ vysvetľuje princíp transparentnosti Ondriš.

Za prvý rok poslali ľudia ľuďom cez portál viacej ako 60-tisíc eur. Dary boli zvyčajne desať eur a keď sa darcovia presvedčili o legitimite a bezpečnosti platieb, začali posielať vyššie sumy. V poslednom období pribúda množstvo darov s nižšími sumami, keďže sa o portáli dozvedeli aj ľudia, ktorí nemajú veľa na rozdávanie, ale predsa chcú aspoň trošku pomôcť. Portál má stovky podporovateľov a okolo 30 000 unikátnych návštevníkov mesačne. „Postupne vytvárame darcom aj komunitám vlastný online priestor. Je transparentný, otvorený a bezpečný,“ hovorí Ondriš a dodáva: „Je nás ale stále málo. Na to, aby projekt plnil svoj účel, potrebujeme do tímu ďalších dobrovoľníkov. Pridajte sa k nám aj vy, spoločne sa nám to podarí.“

Partnerom projektu Ľudia Ľuďom je telekomunikačný operátor SWAN. Za jeho vznikom stoja spoločnosti SK-NIC, a. s. a Centrum pre filantropiu, n. o. To, že portál Ľudia ľuďom kráča správnym smerom potvrdilo aj ocenenie na IT Gala 2012 v kategórii IT projekt roka 2012.

Viac informácií o e-aukciách, ako aj o portáli Ľudia ľuďom získate na www.ludialudom.sk