Spoločnosť GTS získala ocenenie MEF za ethernetové služby

Spoločnosť GTS Central Europe (GTS) získala prestížnu cenu „Regionálny poskytovateľ služieb roka“ združenia MEF (Metro Ethernet Forum) , ktorá oceňuje vedúce postavenie spoločnosti v oblasti vývoja a poskytovania ethernetových služieb v regióne EMEA (Európa, Stredný východ a Afrika). Spoločnosť GTS získala aj nomináciu v kategórií „Najlepšie veľkoobchodné ethernetové služby“.

V uplynulých rokoch sa stali služby dátových sietí typu ethernet jedným z hlavných zameraní spoločnosti. Ethernetová platforma spoločnosti GTS typu end-to-end, obsahujúcia viac ako 750 zariadení switch v strednej a východnej Európe ponúka zákazníkom bezproblémové širokopásmové riešenia,  flexibilitu a jednoduchú rozširovateľnosť. Ďalším priekopníckym úspechom spoločnosti GTS v oblasti ethernetu je získanie certifikátu, ktorý potvrdzuje, že jej služby spĺňajú požiadavky MEF a úspešné zavŕšenie odborného certifikačného programu ktorý potvrdzuje odborné znalosti sieťových inžinierov GTS. Spoločnosť GTS je prvým a zatiaľ jediným operátorom v regióne strednej a východnej Európy, ktorý získal obidva certifikáty. Vďaka nim spoločnosť získala jednoznačne vedúcu pozíciu v tejto časti Európy.

„Naši firemní zákazníci a veľkoodberatelia sa čoraz viac spoliehajú na ethernet. Aby sme vyhoveli ich potrebám, neustále do tejto dôležitej technológie investujeme. Rozširujeme portfólio riešení, geografický rozsah a existujúca rýchlosť do 40G bude čoskoro zvýšená na 100G,“ – povedal Marcin Kotlarski, produktový riaditeľ skupiny GTS. „Máme radosť z uznania, ktoré nám prejavila porota ocenenia MEF a tešíme sa, že si vedúcu pozíciu vo vývoji ethernetu v regióne EMEA udržíme“.

Ethernetové služby spoločnosti GTS, ktoré zahŕňajú spojenia E-line typu bod-bod (point-to-point), bod-multibod (point-to-multipoint), ako aj služby E-VPN  multibod-multibod (multipoint-to-multipoint), boli nedávno rozšírené o novú ethernetovú službu Media Line na distribúciu mediálneho obsahu. Spoločnosť sa tiež nedávno pripojila k prepojovaciemu centru Equinix Carrier Ethernet Exchange, čím doplnila privátne prepojenia typu E-NNI, aby tak zabezpečila svojim veľkoodberateľom lepší prístup k eternetovým službám.

O združení MEF:

Združenie MEF, určujúci orgán pre sieť Carrier Ethernet, je globálne odvetvové združenie, ktoré pozostáva z viac ako 175 organizácií. Tie zahŕňajú napríklad poskytovateľov telekomunikačných služieb, káblových operátorov MSO, výrobcov sieťových zariadení/softvéru, predajcov polovodičov a testovacích organizácií. Poslaním MEF je zrýchliť celosvetové zavedenie ethernetových sietí a služieb typu Carrier Ethernet. MEF vyvíja technické špecifikácie siete Carrier Ethernet a uzatvára realizačné dohody na podporu interoperability a celosvetového zavedenia Carrier Ethernet. Viac informácií nájdete na stránke www.metroethernetforum.org.

O kategóriách „Ocenenie MEF pre poskytovateľa služieb Carrier Ethernet 2011 – EMEA“

Regionálny poskytovateľ služieb roka

Ocenenie je udelené poskytovateľovi služieb, ktorý sídli a ethernetové služby ponúka najmä v regióne EMEA a dosahuje najvyššie celkové skóre v kategóriách podnikania, veľkoobchodu a marketingu.

Najlepšia veľkoobchodná ethernetová služba

Ocenenie je udelené poskytovateľovi služieb s najväčšou ponukou veľkoobchodných služieb, ktoré rozširujú rozsah ethernetových služieb, vrátane mobilného transportu (Mobile Backhaul) and podnikových ethernetových služieb (Business Ethernet Services).