Spoločnosť GTS spúšťa proces zjednotenia siete Ethernet v piatich krajinách strednej Európy

Plán rozširovania služby GTS Ethernet sa začal realizovať v novembri tohto roku. Počas prvých troch mesiacov sa bude inštalovať 15 hlavných uzlov siete v najväčších európskych mestách. Konečným cieľom je do konca roku 2011 nainštalovať viac ako 450 uzlov v mestách, kde má spoločnosť svoju vlastnú optickú sieť. V záujme rozšírenia spolupráce s medzinárodnými dopravcami plánuje GTS CE zaviesť ethernetové POP aj v kľúčových spojovacích bodoch západnej Európy, ako Frankfurt a Viedeň. V rámci spúšťania predaja produktov by mali byť kvalitnejšie ethernetové služby predstavené už v polovici roku 2010.

Služby GTS Ethernet budú ponúkané v rôznych variantoch, ktoré zákazníkom ponúknu rýchlosť presne prispôsobenú ich potrebám. Najrýchlejšou službou v ponuke bude 10 Gigabit Ethernet (GigE). Spoločnosť chce okrem toho zabezpečiť aj výnimočnú spoľahlivosť siete jej neustálym monitorovaním, diagnostikou a centrálnym riadením služieb 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

V rámci uvedenia služieb Ethernet spoločnosť GTS CE bude ponúkať dva nové produkty so špičkovou kvalitou: službu GTS Ethernet Line poskytujúcu spojenie z bodu do bodu s garantovanou prenosovou kapacitou až 10 GigE a službu GTS Ethernet NNI, ktorá poskytuje centrálne handover prepojenie pre okruhy GTS Ethernet Line. Tie partnerom umožnia rozšíriť pokrytie prostredníctvom rozsiahlej siete GTS Carrier Ethernet v celom regióne strednej Európy. V budúcnosti spoločnosť plánuje ponúkať aj službu GTS Ethernet LAN s viacbodovým L2 VPN pripojením.

„Doteraz sme našim zákazníkom ponúkali služby ethernetovej siete v jednotlivých krajinách väčšinou individuálne,“ hovorí Adam Sawicki, generálny riaditeľ GTS CE. „Vďaka rozsiahlemu pokrytiu našou sieťou v piatich krajinách regiónu strednej a východnej Európy a ponuke uceleného portfólia Ethernet produktov dokáže spoločnosť GTS teraz spravovať siete svojich medzinárodne pôsobiacich zákazníkov oveľa efektívnejšie a ponúknuť im vysokorýchlostné prenosy dát, hlasu a videa. Očakávame, že od polovice roku 2010 bude predaj služieb Ethernet rásť tempom viac ako 20 % ročne. Pretože pôjde o prvý rok, v ktorom bude GTS ponúkať služby zjednotenej siete Ethernet, sme veľmi optimistickí, čo sa týka ďalšieho rastu spoločnosti.“

O spoločnosti GTS Slovakia, a. s. GTS Slovakia, a. s., je vedúci alternatívny telekomunikačný operátor poskytujúci široký rozsah telekomunikačných služieb v oblasti prenosu dát, hlasu a prístupu na internet najmä pre firemnú klientelu. GTS Slovakia je členom silnej medzinárodnej skupiny GTS Central European Holding B.V., ktorá združuje popredných telekomunikačných operátorov v Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, Českej republike a na Slovensku.