Spoločnosť BENESTRA vymenila celú svoju sieť WiMAX za riešenia RADWIN

Spoločnosť BENESTRA vymenila celú svoju sieť WiMAX za riešenia RADWIN 5000 JET PtMP Beamforming s cieľom poskytovať o poznanie kvalitnejšie služby.

Spoločnosť BENESTRA postavila vyše 140 bázových staníc RADWIN a pripojila k nim 1300 podnikových zákazníkov. Piotr Sieluk, generálny riaditeľ spoločnosti BENESTRA: „S riešeniami JET na báze Bod-Multibod od spoločnosti RADWIN poskytujeme našim zákazníkom ešte kvalitnejšie služby s nevídanou šírkou pásma.“

Spoločnosť RADWIN (www.radwin.com), globálny poskytovateľ širokopásmových bezdrôtových riešení s frekvenciou do 6 GHz, dnes oznámila, že popredný slovenský telekomunikačný operátor, spoločnosť BENESTRA, rozmiestnil rádiové vysielače RADWIN 5000 JET Bod-Multibod s cieľom vytvoriť úplne novú vysokorýchlostnú bezdrôtovú sieť vo frekvenčnom pásme 3,7 GHz.

Spoločnosť BENESTRA sa rozhodla vymeniť svoju sieť WiMAX za systém JET s cieľom poskytnúť oveľa väčšiu kapacitu náročným podnikovým zákazníkom. Technológia JET Beamforming od spoločnosti RADWIN spĺňa požiadavky spoločnosti BENESTRA na vysokú rýchlosť, nízke oneskorenie a spoľahlivé pripojenie s garantovanými SLA parametrami. V prvej fáze projektu bolo rozmiestnených vyše 140 základných staníc JET a 1300 podnikových zákazníkov bolo pripojených do novej siete za menej ako 10 týždňov.

RADWIN 5000 JET PtMP je ideálne riešenie pre operátorov, ktorí chcú modernizovať alebo vymeniť svoje siete 3,x GHz WiMAX, ktoré už viac nedokážu uspokojiť neustále rastúce požiadavky na šírku pásma. Vysielače RADWIN 5000 JET s prenosovou rýchlosť 250 Mbps poskytujú najvyššiu kapacitu znásobenú najlepšou účinnosťou spektra – 12,5 bps/Hz na jednu bunku – čo znamená zvýšenie kapacity siete v inak nadpriemerne vyťaženom spektre 3,5 GHz. Systém JET už zaviedli operátori v Európe, Latinskej Amerike a Afrike ako výmenu za systém WiMAX.

Piotr Sieluk, generálny riaditeľ spoločnosti BENESTRA: „Zavedenie systému RADWIN 5000 JET bolo mimoriadne rýchle a jednoduché, čo nám pomohlo dodržať plán implementácie. Táto technológia nám v súčasnosti umožňuje poskytovať rýchlosti 10 až 25 Mbps s možnosťou dosahovať ešte vyššie rýchlosti v budúcnosti. Riešenia JET sú navyše stabilné a dajú sa jednoducho prispôsobiť tak, aby spĺňali rastúce požiadavky našich zákazníkov na kapacitu v budúcnosti. Najdôležitejšie však je, že vďaka novej sieti môžeme našim zákazníkom poskytnúť ešte vyššiu kvalitu a mimoriadne spoľahlivé služby s kratšou dobou zriadenia. Implementovaním technológie JET sme rozšírili aj rozsah služieb a funkcionalít, ktoré môžeme ponúknuť našim zákazníkom pripojeným prostredníctvom bezdrôtového pripojenia.“

Roni Weinberg, RADWIN EVP Global Business & COO: „Sme veľmi radi, že zohrávame kľúčovú úlohu pri budovaní siete ďalšej generácie pre spoločnosť BENESTRA. Od uvedenia riešenia RADWIN 5000 JET 3,x GHz sa na nás obracajú poskytovatelia služieb z celého sveta so žiadosťou o poskytnutie riešenia na výmenu ich preťažených sietí WiMAX. Pre poskytovateľov služieb pracujúcich na frekvencii 3,x GHz je RADWIN 5000 JET s inteligentnými anténami Beamforming najmodernejším riešením, ktoré poskytuje prenos na kvalitatívnej úrovni Bod-Bod ale s ekonomikou Bod-Multibod riešení. Ako popredný poskytovateľ na trhu širokopásmových bezdrôtových technológií sa spoločnosť RADWIN snaží pokračovať vo svojich investíciách do poskytovania dodatočnej kapacity a funkčnosti pre našich 3,x GHz zákazníkov a tiež im umožniť zníženie ich prevádzkových nákladov.

O spoločnosti RADWIN
Spoločnosť RADWIN je popredný poskytovateľ riešení na báze Bod-Bod, Bod-Multibod a FiberinMotion® pre pohybujúce sa širokopásmové bezdrôtové mobilné siete. Riešenia spoločnosti RADWIN poskytujú bezkonkurenčne vysokú kapacitu na veľmi dlhé vzdialenosti. Riešenia spoločnosti RADWIN zavedené vo viac ako 150 krajinách spĺňajú potreby poskytovateľov služieb, mobilných prepravcov, vlád, podnikov, verejných a súkromných bezpečnostných služieb a prepravných spoločností. Riešenia spoločnosti RADWIN sú využívané na prepojenie sietí, širokopásmový prístup, pripojenia súkromných siete, prenos videa z kamerových bezpečnostných systémov, ako aj pohybujúcich sa bezdrôtových mobilných sietí pre vlaky a metrá.
Navštívte stránku spoločnosti RADWIN: www.radwin.com

Oddelenie predaja spoločnosti RADWIN
USA: +1-201-252-4224
Centrála: +972-3-769-2820
E-mail: sales@radwin.com

Kontakt pre médiá
Tammy Levy
RADWIN
Tel: +972-3-766-2916
E-mail: pr@radwin.com

O spoločnosti BENESTRA
Spoločnosť BENESTRA je celonárodný telekomunikačný operátor, ktorý poskytuje komplexné portfólio hlasových, dátových, internetových a manažovaných služieb so zárukou vysokej kvality. Spoločnosť vstúpila na slovenský trh v roku 1999. Od zlúčenia s ďalšími piatimi alternatívnymi operátormi v roku 2006 spoločnosť vystupovala pod názvom GTS Nextra, neskôr GTS Slovakia. Do 31. mája 2014 bola spoločnosť súčasťou skupiny GTS Central Europe. Od 1. decembra 2014 pôsobí pod menom BENESTRA.

Kontakt na obchodné oddelenie
BENESTRA, s. r. o.