Prihláste sa do nášho newslettra a buďte medzi prvými, kto sa dozvie o novinkách!

Predstavujeme spoločnosť SWAN

Služieb MAX multimedia sa vypínanie analógu netýka!

MY Nitrianske noviny, 26.4.2011
Nielen o aktuálnej téme postupného ukončovania analógového terestriálneho televízneho vysielania sme sa rozprávali s regionálnym manažérom nitrianskej pobočky SWAN, a.s., Michalom Novotným. Jednou z najdiskutovanejších tém dneška je postupný proces vypínania analógovej TV, ktorý odštartoval v marci 2011. V tejto súvislosti sa všetkým nám, televíznym divákom, automaticky vynára otázka, čo ďalej, ako si zabezpečiť kvalitný televízny signál?

Každý majiteľ televízneho prijímača má viacero možností. Jednou z nich je využiť existujúce spoločné televízne antény na bytových domoch, ktoré je však potrebné odborne preinštalovať, resp. zrekonštruovať. Nevýhodou však zostáva, že takýto systém je umiestnený v exteriéri, a teda je pravdepodobné, že vplyvom počasia môže televízny signál strácať na kvalite a budú potrebné ďalšie pravidelné výdavky na údržbu anténneho systému. Navyše, ponuka televíznych staníc býva pri tejto technológii obmedzená. Ďalšou z alternatív je individuálny príjem digitálneho TV signálu prostredníctvom antén, resp. parabol. Nie všade je však vhodné umiestniť satelitnú anténu, vzhľadu mnohých budov takáto „ozdoba" neprospeje. Kvalitný príjem digitálneho televízneho signálu prostredníctvom optického pripojenia ponúka spoločnosť SWAN. Optika je dovedená do bytového domu, resp. iného, napríklad aj nebytového priestoru, a odtiaľ metalickým vedením priamo na miesto pripojenia. Veľkou výhodou je, že táto prípojka vám môže poslúžiť na príjem digitálnej televízie, internetu a pevnej telefónnej linky súčasne. K príjmu digitálnej TV postačuje zariadenie set-top-box, ktoré pripojíte k vášmu televíznemu prijímaču. Set-top-box disponuje množstvom zaujímavých funkcií: elektronický programový sprievodca, webkamery, rodičovská zámka, skryté textové titulky, digitálny zvukový výstup, ľubovoľné zoradenie televíznych staníc, špeciálny televízny kanál Moja TV - výber toho, čo vás zaujíma, TV Mozaika - okamžitý prehľad o televíznom vysielaní, 72-hodinový archív tridsiatky televíznych staníc....

Služby určené domácim zákazníkom poskytujete pod názvom MAX multimedia. Akú technológiu využívate na ich poskytovanie?

Absolútne preferujeme poskytovanie služieb prostredníctvom optickej infraštruktúry, pretože prináša našim klientom množstvo výhod: rýchle, stabilné a spoľahlivé služby s možnosťami nastavenia podľa osobných preferencií. Navyše, optická prípojka zavedená do bytov a domov našich zákazníkov nič nestojí, všetky náklady na jej výstavbu znáša SWAN. Pre nehnuteľnosť je však prínosom: zvyšuje jej hodnotu. Hovoríte o službách MAX multimedia. Čo všetko tvorí obsah tejto produktovej línie? - MAX multimedia zahŕňa tri základné služby: internetové pripojenie, digitálnu televíziu a pevnú telefónnu linku Komfort s predplatenými minútami do pevných aj mobilných sietí. Každú zo služieb môžete využiť aj individuálne, hoci najvýhodnejšie ceny sú práve ceny balíkov služieb. Najčastejšie predávanými produktmi sú balíky internetu a digitálnej televízie, napr. balík Špeciál, ktorý obsahuje optický internet 20/1 Mbit/s a 21 televíznych staníc za cenu 14,90 eur mesačne. Ďalší najpredávanejší balík Extra pozostáva z optického internetu 40/2 Mbit/s a 69 televíznych staníc. Stojí 22,90 eur mesačne. Veľkou výhodou našej ponuky digitálnej televízie je, že si môžete namixovať váš balík televíznych staníc podľa vlastného výberu. Okrem základného balíka Rodina a rozšíreného balíka Viac zábavy máme v ponuke balíky programov orientované tematicky. Milovníkom filmov sú určené balíky Filmbox, Cinemax, HBO a Domáce kino. Tým, ktorí radi sledujú vysielanie v cudzích jazykoch a majú radi dokumenty a filmy o prírode, ponúkame balík Mix. Pre majiteľov full HD, resp. HD ready televízorov máme špeciálny balík HD plus zložený z ôsmich televíznych kanálov vysielajúcich v najvyššom rozlíšení obrazu. Celkovo si môžu diváci vybrať z viac ako 100 televíznych staníc. Stabilné ceny za poskytované služby počas celej doby ich využívania sú samozrejmosťou.

Mnohých z našich čitateľov vaša ponuka osloví. Kam sa môžu obrátiť?

Kompletnú ponuku našich služieb a overenie ich dostupnosti nájde každý záujemca na www.max.sk alebo môže osobne navštíviť pracovisko SWANu v budove VBC Štúrova 22 na 1. poschodí, od 8 do 17 hodiny, každý pracovný deň. Telefonický kontakt priamo na obchodného zástupcu je 0917 745 358. Kontaktné údaje pobočky sú: telefón 037 3141 401 a 037 3141 402, e-mail: nitra@max.sk