Neustály rozvoj siete GTS Ethernet VPN prináša novú funkcionalitu

Spoločnosť GTS Central Europe (GTS), popredný poskytovateľ integrovaných telekomunikačných služieb v krajinách strednej a východnej Európy, rozšírila svoju službu Ethernet VPN. V rámci služby je teraz k dispozícii novo definovaná kvalita služieb (QoS) a on-line sledovanie parametrov jednotlivých služieb, ktoré zákazníkom umožní nepretržité meranie a monitorovanie prevádzkových parametrov siete a využívania služieb v reálnom čase. Okrem toho si zákazníci teraz môžu vybrať aj zo širšej ponuky garantovaných parametrov služieb.

„Sieť Ethernet sa čoraz častejšie stáva preferovanou platformou pre poskytovanie dátových služieb vďaka jednoduchej škálovateľnosti a transparentnosti, čo sú vlastnosti, ktoré oceňuje väčšina klientov pôsobiacich v odvetviach ako finančníctvo, poisťovníctvo, médiá a zdravotníctvo. Funkcie monitorovania výkonu poskytujú našim zákazníkom nielen lepší prehľad a kontrolu nad ich sieťami, ale zároveň zvyšujú ich dôveru v naše ethernetové služby,“ uviedol Ignacio Irurita, technický riaditeľ spoločnosti GTS CE. „Produkt GTS Ethernet VPN je najlepšou alternatívou k produktu IP VPN, pretože so sebou prináša menšie oneskorenie a vyššiu šírku pásma.“

Novinky ponúkané so službou GTS Ethernet VPN:

-      novo definovaná kvalita služieb (QoS). Pre každú triedu služieb boli jasne definované garantované prevádzkové parametre. Rozdelenie dátovej prevádzky do viacerých tried umožňuje klientom definovať priority a priradiť najlepšie kvalitatívne prenosové parametre konkrétnym aplikáciám.

-      on-line monitoring prevádzkových parametrov, na základe ktorého klient získa nepretržitý prehľad o kvalite prevádzky, vrátane informácií o oneskorení údajov, variabilite oneskorenia a počte stratených dátových paketov.

-      proaktívny monitoring zabezpečuje on-line upozorňovanie na dosiahnutie nastavených hodnôt pre kľúčové parametre siete.

-      správa zákazníckych koncových zariadení prevádzkovým centrom GTS, ktorá poskytuje zákazníkovi bezkonkurenčnúodbornú starostlivosť.

Vďaka týmto inováciám sa ethernetové produkty spoločnosti GTS stali plnohodnotnou alternatívou k tradičným VPN službám pokrývajúcou dopyt po transparentných vysokorýchlostných službách.

Portfólio služieb GTS Ethernet obsahuje služby  GTS Ethernet Line pre vytváranie riešení bod - bod alebo bod - skupina bodov, GTS Ethernet VPN pre riešenia typu skupina bodov - skupina bodov, GTS Media Line pre distribúciu médií, akými sú napríklad televízne programy a GTS Ethernet NNI používané na ethernetové prepojenie operátorov. Spoločnosť GTS sa počas tohto leta navyše stala prvým operátorom v regióne strednej a východnej Európy, ktorý pre svoje ethernetové služby získal certifikáciu MEF 9 a MEF 14.  13. októbra spoločnosť GTS získala prestížne ocenenie združenia MEF „Regionálny poskytovateľ služieb roka“.