GTS zabezpečovala televízny prenos súťaže Česko Slovensko má talent

Spoločnosti GTS Czech a GTS Slovakia, členovia skupiny GTS Central Europe (GTS), spoločne zabezpečovali televízny prenos populárnej súťaže Česko Slovensko má talent. Prenos televízneho signálu pre Televíziu Prima bol poskytovaný v rámci služby GTS Media Line, ktorú skupina GTS vyvinula v prvej polovici tohto roku presne pre potreby prenosu mediálneho obsahu.

„So službami skupiny GTS sme veľmi spokojní. Program Česko Slovensko má talent sledovalo obrovské množstvo divákov a vďaka hlasovaniu bol na bezproblémovom priamom prenose úplne závislý. Za celý čas sme sa nestretli s komplikáciami, čo bolo nesmierne dôležité. Oceňujeme aj rýchlosť realizácie, ktorá sa uskutočnila v naozaj  rekordnom čase,“ povedal Marek Singer, generálny riaditeľ Televízie Prima.

Úspešnou realizáciou tejto zákazky nadviazala skupina GTS na rovnako úspešnú medzinárodnú zákazku z mája tohto roku, kedy zabezpečovala pre Slovenskú televíziu prenos hokejových majstrovstiev sveta zo štadiónov v Bratislave a Košiciach.

GTS Media Line je špecifická služba, vyvinutá presne pre potreby prenosu multimediálneho obsahu a je určená na široké využitie. Typickou situáciou je napríklad zabezpečenie prepojenia produkčnej spoločnosti s televíznymi štúdiami, vzájomné prepojenie televíznych štúdií alebo distribúcia TV programov medzi distribútorov. Ďalej sa dá realizovať napríklad spojenie televíznych štúdií so športovými štadiónmi, koncertnými sálami alebo inými priestormi pre jednorazové udalosti.

GTS Central Europe ponúka túto službu s jednotnými parametrami v celom regióne strednej Európy vrátane Českej republiky, Maďarska, Poľska, Rumunska a Slovenska. V ďalších krajinách je služba GTS Media Line zabezpečovaná v spolupráci s vybranými zmluvnými operátormi skupiny GTS.