GTS vybuduje novú sieť na prenos dát pre poľskú Leteckú záchrannú zdravotnú službu

GTS Central Europe (GTS), popredný telekomunikačný operátor s vlastnou infraštruktúrou pôsobiaci v strednej a východnej Európe, podpísal zmluvu s poľskou Leteckou záchrannou zdravotnou službou na vybudovanie virtuálnej privátnej siete IP VPN a pripojenie do internetu. Kontrakt v hodnote takmer 480.000 EUR získal v tendri, ktorý organizovala centrála stredísk rýchlej zdravotnej pomoci a leteckej prepravy pacientov v rámci celého Poľska.

GTS vybuduje kompletný systém virtuálnej privátnej siete IP VPN. Tento obsiahly projekt je netypický špecifickým umiestnením stredísk poľskej Leteckej záchrannej zdravotnej služby, ktoré sa nachádzajú mimo veľkých miest, v oblastiach so slabšou dostupnosťou telekomunikačnej infraštruktúry. Pre GTS je to príležitosť využiť svoje skúsenosti v budovaní rozsiahlych sietí na prenos dát v Poľsku i v celej strednej a východnej Európe.

Sieť vybudovaná GTS prepojí všetkých 19 základní poľskej Leteckej záchrannej zdravotnej služby v rámci celej krajiny. Sieť zabezpečí prevádzku informačných systémov pre viac ako 530 zamestnancov. Navyše, prostredníctvom jednej zo základní poľskej Leteckej záchrannej zdravotnej služby GTS poskytne aj prístup do internetu. Celá sieť bude integrovaná a zabezpečená proti neautorizovanému prístupu zvonku.

"Sme radi, že sa nám podarilo získať takýto kontrakt a že naše technologické riešenia budú slúžiť v každodennej prevádzke stredísk, ktoré pomáhajú pacientom v celom Poľsku," uviedol Piotr Sieluk, generálny riaditeľ spoločnosti GTS Poľska.

O poľskej Leteckej záchrannej zdravotnej službe

Poľská Letecká záchranná zdravotná služba disponuje 17 permanentnými základňami pre vrtuľníky, jednou sezónnou základňou a jednou základňou pre lietadlo. V základňach pre vrtuľníky je posádka v službe každý deň, a skladá sa z pilota, zdravotníka a lekára. Poľská Letecká záchranná zdravotná služba vykonáva lety k úrazom, pri náhlom zhoršení zdravotného stavu a medzinemocničné prepravy pacientov. Minulý rok sa uskutočnilo takmer 9,000 prepráv.

O spoločnosti GTS:

Spoločnosť GTS Central Europe (GTS) je popredný telekomunikačný operátor s vlastnou infraštruktúrou pôsobiaci v krajinách strednej a východnej Európy.  GTS v celom regióne vlastní a prevádzkuje rozsiahlu optickú sieť a sieť dátových centier.  V Českej republike, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a na Slovensku ponúka spoločnosť miestny dosah s podzemnými lokálnymi sieťami a má v ponuke širokú paletu služieb.  Od základných hlasových a dátových služieb až po rozsiahle virtuálne privátne siete a riadené služby dátových centier, spoločnosť GTS využíva vo svojej rozsiahlej sieti najmodernejšie technológie na poskytovanie špičkových zákazníckych riešení.  Vo svojej bohatej, takmer 20 rokov trvajúcej, histórii pôsobenia v strednej a východnej Európe bolo základným cieľom spoločnosti poskytovať čo najkvalitnejšie služby a čo najvyššiu hodnotu viac ako 40 000 zákazníkom z oblasti verejnej správy, operátorov a firiem.  Podrobnejšie informácie nájdete na stránke www.gtsce.com.