GTS Slovakia otvára v Bratislave nové dátové centrum

Spoločnosť GTS Slovakia dnes v bratislavskej Petržalke otvára nové dátové centrum s celkovou rozlohou viac ako 3 000 m2 so štandardom TIER 3. Jedným z prvých zákazníkov, ktorí v ňom budú využívať služby už v tomto roku, je aj Poštová banka. Noví aj súčasní klienti ocenia najmä dostupnosť a najmodernejšie technológie, ktorými je toto dátové centrum vybavené.

Otvorenie Dátového centra GTS Slovakia je prirodzeným vyústením dopytu našich zákazníkov po hostingových a housingových službách. Okrem nízkej spotreby energie, kvalitnej telekomunikačnej infraštruktúry a fyzickej bezpečnosti by som rád vyzdvihol unikátnu možnosť obsadenia celého priestoru technologickými riešeniami s nadštandardnými pracovnými výkonmi vyžadujúcimi extrémne vysoké nároky na spotrebu elektrickej energie a chladenie celého priestoru,“ povedal predseda predstavenstva GTS Slovakia Stanislav Molčan.

Služby spoločnosti GTS Slovakia využívame už niekoľko rokov. Vysokú kvalitu a bezpečnosť spolu so zabezpečením našich individuálnych požiadaviek považujeme za dôležité piliere spolupráce aj na poli hostingových služieb. V súčasnosti uskutočňujeme posledné kroky potrebné na to, aby sme mohli v najbližšom období začať využívať služby  nového dátového centra,“ hovorí Mária Grusová, členka predstavenstva Poštovej banky.

Dátové centrum GTS Slovakia je vybudované podľa najprísnejších bezpečnostných a najnovších technologických štandardov. Čistá plocha dvoch dátových  sál je 1100 m2, čo predstavuje kapacitu viac ako 400 technologických stojanov a je pripravená na ďalšie rozšírenie. Prioritami datacentra sú zvýšenie efektivity prevádzky, zníženie nákladov na chladenie, minimalizácia strát energií a nová úroveň poskytovaných doplnkových služieb.

Datacentrum nachádzajúce sa  na Úderníckej ulici č. 15 v Petržalke bolo projektované v zmysle štandardov TIER 3, ktoré garantujú dostupnosť služieb 99,982 %, pričom kľúčové funkcionality ako napájanie, chladenie a telekomunikačná infraštruktúra vyhovujú vyššiemu štandardu s dostupnosťou 99,99 %. Výmena komponentov a údržba sa vďaka redundantnému riešeniu robí bez odstávky. Chladenie je adaptívne, schopné sa prispôsobiť okamžitým potrebám, čím sa dosahuje vysoká efektivita spotreby energie. Minimalizovať negatívny vplyv na životné prostredie bolo primárne zohľadnené už pri samotnom projekte celého riešenia. Portfólio služieb poskytovaných v datacentre sa začína umiestnením fyzického servera, prenájmom priestoru v stojane alebo aj celého technologického stojana, môže sa končiť až pri prenájme ohradenej plochy v dátovom centre. Doplnkovými službami sú napríklad vzdialené ruky, prenájom kancelárie či vlastný uzamykateľný príručný sklad.

Skupina GTS Central Europe, ktorej súčasťou je aj GTS Slovakia, prevádzkuje v piatich krajinách Európy už 14 dátových centier s  celkovou plochou 13 600 m2 a momentálnou spotrebou viac ako 18 MW elektrickej energie.

Vo všetkých dáva dôraz na najmodernejšie fyzické aj dátové zabezpečenie. Okrem stráženia bezpečnostnou službou je súčasťou každého datacentra kamerový systém, elektronický kartový systém pre prísne zónovaný pohyb v budove, bezpečnostné dvere aj kľúče, systém požiarnej signalizácie či výkonná klimatizácia. Samozrejmosťou sú uzamykateľné racky, proaktívny monitoring a 24 h prístup.