GTS rozširuje svoju ponuku cloud služieb o novú verziu produktu Virtual Hosting

GTS Central Europe (GTS), popredný telekomunikačný operátor integrovaných telekomunikačných služieb a poskytovateľ infraštruktúry ako služby (IaaS) v strednej a východnej Európe, dnes uviedol na trh novú verziu produktu GTS Virtual Hosting, využívajúceho technológie typu cloud. Nová verzia ponúka pružnejšie modely platby za skutočne použité výpočtové zdroje a bezkonkurenčnú sadu nových funkcionalít. Medzi ne patrí možnosť prideľovania výpočtových zdrojov na základe požiadavky zákazníka zadávanej prostredníctvom online portálu, ktorý umožňuje vytvorenie a pozastavenie služby virtuálneho počítača len pomocou niekoľkých kliknutí, pričom zákazníkovi je účtovaná služba podľa skutočného času, počas ktorého boli výpočtové zdroje používané.

“Uvedená nová verzia GTS Virtual Hosting umožňuje podnikovým zákazníkom presne a dynamicky vyberať, alokovať a presúvať výpočtové zdroje. S novou verziou je to ešte jednoduchšie – zákazníci si môžu usporiadať svoje výpočtové kapacity pomocou samoobslužného online portálu. Pokiaľ si vyberú túto možnosť, zaplatia len za čas, kedy je služba využívaná,” uviedol Artur Ostrowski, Senior Vice-prezident pre zákaznícke riešenia v GTS.

Spoločnosti si teraz môžu vybrať z dvoch cenových modelov. S novým flexibilným  cenovým modelom zákazník platí iba za výpočtové zdroje, ktoré použil. Je to vynikajúce riešenie pre vývoj aplikácií na rýchle vytvorenie testovacích prostredí, pre aplikácie so sezónnym a premenlivým zaťažením ako aj pre vyvíjané služby, u ktorých nie je možné vopred odhadnúť očakávanú prevádzku. Obslužný portál umožňuje rýchle pridanie alebo odobranie zdrojov a ich platbu na hodinovej báze.

Druhý, fixný cenový model poskytuje v rámci zvýhodnenej platby dohodnutý počet zdrojov, ktorý môže byť ľahko presúvaný medzi virtuálnymi počítačmi. Táto možnosť je vhodná pre stabilné produkčné prostredie.

Novými funkciami v ponuke GTS sú najmä:

-      Samoobslužný online portál poskytujúci správu virtuálnych zdrojov – použitím tohto portálu môže zákazník niekoľkými kliknutiami vytvoriť, zvýšiť výkon alebo pozastaviť virtuálny počítač, s rýchlym prístupom k výpočtovým zdrojom podľa potreby,

-      Vylepšený online monitoring výkonu,

-      20GB profesionálneho riešenia pre zálohovanie v cene služby.

GTS Virtual Hosting je riešenie určené pre firemnú klientelu, ktoré ponúka flexibilné a vysoko výkonné výpočtové prostredie. Tento produkt je založený na modeli infraštruktúra ako služba (IaaS).

Služba GTS Virtual Hosting je dostupná pre zákazníkov v celom regióne strednej a východnej Európy v dvoch verziách. Virtuálny Privátny Server je základný prednastavený server, zatiaľ čo Virtuálne Hostingové Prostredie je pokročilé riešenie pre komplexné IT systémy ako CRM, ERP, databázy alebo testovacie prostredia.

Zákaznícke dáta sú uchovávané a umiestnené v dátových centrách GTS so špičkovou kvalitatívnou úrovňou zabezpečenia prevádzky. Najvyššia dostupnosť služby je garantovaná plne redundantnou a robustnou platformou dátového úložiska profesionálnej  triedy, umiestnenou v jednom z hostingových zariadení GTS.