GTS rozširuje sieť, prináša služby s nízkou latenciou

GTS Central Europe (GTS), popredný poskytovateľ integrovaných telekomunikačných služieb a dátových centier v strednej a východnej Európe, rozšíril v spolupráci s Beltelecom svoju optickú DWDM sieť do Minska. 600 km dlhá trasa priamo spája Varšavu a Minsk a predstavuje najkratšie dátové prepojenie medzi Ruskom a západnou Európou, ponúkajúc regiónu riešenie s najnižšími hodnotami oneskorenia na trase.

„GTS je zaviazaná k tomu, aby svojim zákazníkom dodávala čo najkvalitnejšie riešenia a naďalej rozvíjala dobré obchodné vzťahy so svojimi partnermi v Bielorusku a Rusku. Moskva je veľmi dôležitým uzlom vo svete financií a nás veľmi teší, že svojím zákazníkom môžeme ponúknuť riešenia s mimoriadne nízkym oneskorením (latenciou) a vysokým výkonom z Moskvy do Frankfurtu a Londýna,“ uviedol Sunny Kumar, viceprezident a riaditeľ rozvoja obchodných vzťahov GTS. „GTS sa v súčasnosti okrem iného sústredí na vertikálne riešenia pre oblasť finančných trhov a obchodu, kde je nízka latencia nevyhnutná. V priebehu nasledujúceho mesiaca máme v pláne poskytnúť naše nízko latentné služby moskovskej burze a v budúcnosti aj ďalším finančným inštitúciám v regióne strednej a východnej Európy, vrátane burzy vo Varšave,“ dodáva Sunny Kumar.

Novo vybudovaný systém založený na najnovšej technológii (Non-compensated Coherent Technology) má kapacitu 80 kanálov, z ktorých každý využíva 100G lambdu, a vďaka tomu dosahuje celkovú maximálnu kapacitu až 8 Tbps. Tento systém umožňuje GTS poskytovať služby a riešenia citlivé na latenciu nielen v krajinách strednej a východnej Európy, ale taktiež na území Bieloruska a Ruska. Táto trasa predstavuje najkratšie dátové prepojenie medzi Ruskom a trhmi západnej Európy. Trasa smeruje do Varšavy, odkiaľ vedie na západ smerom do Frankfurtu a Londýna a južne smerom do Prahy, Budapešti a Viedne.