GTS - prvý poskytovateľ ethernetových WAN služieb v regióne strednej a východnej Európy s certifikáciou MEF

GTS Central Europe (GTS) popredný telekomunikačný operátor s vlastnou sieťovou infraštruktúrou a poskytovateľ služieb dátových centier dnes informoval o úspešnom dokončení certifikácie MEF 9 a MEF 14 pre portfólio svojich ethernetových služieb. Certifikačný program združenia MEF (Metro Ethernet Forum) je v telekomunikačnom priemysle štandardom, ktorým sa hodnotí kvalita ethernetových WAN sietí. GTS sa tak stal prvým operátorom v regióne strednej a východnej Európy, ktorý túto certifikáciu získal.

„Vzhľadom na rýchly nárast dopytu po aplikáciách vyžadujúcich širokopásmové dátové pripojenia sa WAN sieť typu Ethernet sa stáva preferovaným riešením pre firemných zákazníkov a veľkoobchodných partnerov,“ uviedolIgnacio Irurita, Technický riaditeľ skupiny GTS. „Úspešné dokončenie procesu certifikácie je pre našich zákazníkov zárukou, že produkty GTS Ethernet vyhovujú najvyšším štandardom telekomunikačného priemyslu a potvrdením, že poskytujeme služby najvyššej kvality. Jedným zo základných stavebných kameňov našej stratégie je poskytovať zákazníkom v regióne CEE bezkonkurenčné služby.“

Portfólio služieb GTS Ethernet obsahuje služby GTS Ethernet Line, GTS Ethernet VPN, GTS Ethernet Media Line a GTS Ethernet NNI. Tieto služby prinášajú jedinečné nové výhody, vrátane zaujímavých úspor nákladov na celkové riešenie, výnimočnú škálovateľnosť, flexibilné podmienky zabezpečenia kvality a vysoko spoľahlivé riešenia.

MEF je globálne neziskové združenie, usilujúce o čo najrýchlejšie zavedenie siete Ethernet ako preferovaného typu siete a technológie poskytovania služieb WAN. Členmi združenia je viac ako 180 poskytovateľov služieb, výrobcov zariadení a testovacích firiem, ktoré definujú technické špecifikácie a odporúčania na zabezpečenie kompatibility a prepájania medzi sieťami rôznych operátorov.

Spoločnosť GTS získala ako prvý poskytovateľ služieb v regióne strednej a východnej Európy certifikáciu MEF 9 a 14 a pridala sa tak k neustále rastúcemu počtu globálnych poskytovateľov služieb, ktorí sa usilujú o poskytovanie MEF certifikovaných služieb svojim firemným zákazníkom a veľkoobchodným partnerom“ uviedlol Nan Chen, prezident združenia MEF. „Teší nás, že spoločnosť GTS pokračuje v začatej práci a pomáha tým realizovať poslanie združenia MEF - urýchliť zavádzanie sietí Ethernet.“

Všetky testy požadované na udelenie certifikátu vykonala na sieti GTS za plnej prevádzky spoločnosť Iometrix, ktorá je akreditovaným testovacím subjektom združenia MEF.

Skupina GTS prevádzkuje jedinečnú sieť Ethernet pokrývajúcu Českú republiku, Maďarsko, Poľsko, Slovensko a Rumunsko. Neustále rastúci počet zákazníckych aplikácií vyžadujúcich vysokorýchlostné dátové pripojenia vyžaduje od spoločnosti GTS permanentný rozvoj ethernetových služieb ako ideálneho média pre náročné aplikácie.