GTS Nextra s novým názvom a rastúcimi výnosmi za rok 2008

Od februára tohto roka spoločnosť GTS Nextra poskytuje služby pod novým názvom GTS Slovakia. Premenovanie nesúvisí s akvizíciou inej spoločnosti ani so zmenou vlastníka skupiny GTS Central Europe v apríli minulého roka. Spoločnosť prestáva používať značku Nextra, keďže jej vypršalo trojročné právo na jej používanie. Nový názov nebude mať vplyv na plynulosť či kvalitu poskytovaných služieb zákazníkom.

Spoločnosť pod názvom GTS poskytuje na Slovensku služby už od roku 1999. Od roku 2006, po akvizícii a zlúčení spoločností Aliatel Slovakia, Quadia DCT, Telenor Networks a Nextra, vystupovala do januára 2009 pod názvom GTS Nextra.

GTS Slovakia zároveň zverejnila neauditované hospodárske výsledky za rok 2008. Spoločnosť dosiahla v minulom roku celkové výnosy vo výške 952 mil. Sk (31,6 mil. eur), čo v medziročnom porovnaní predstavuje nárast o viac ako 12 %. Zisk pred započítaním daní, úrokov, odpisov a amortizácie (EBITDA) vzrástol o 18 % na 263 mil. Sk (8,7 mil. eur). Investičné náklady dosiahli hodnotu 157 mil. Sk (5,2 mil. eur). Približne dve tretiny z objemu investícií smerovali do budovania infraštruktúry, najmä optickej siete v Bratislave a FWA sietí v pásme 26 GHz v rámci celého Slovenska. Zvyšnú tretinu spoločnosť investovala do budovania zákazníckych riešení.

„Minuloročné výsledky hodnotím veľmi pozitívne,“ povedal Stanislav Molčan, predseda predstavenstva GTS Slovakia. „Opäť sme zaznamenali nárast kľúčových hospodárskych ukazovateľov a napriek finančnej kríze očakávame zvýšenie výnosov aj v roku 2009.“

O spoločnosti GTS Slovakia, a. s. GTS Slovakia, a. s., je najväčším slovenským alternatívnym telekomunikačným operátorom poskytujúcim široký rozsah telekomunikačných služieb v oblasti prenosu dát, hlasu a prístupu na internet najmä pre firemnú klientelu. GTS Slovakia je členom silnej medzinárodnej skupiny GTS Central European Holding B.V., ktorá združuje popredných telekomunikačných operátorov v Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, Českej republike a na Slovensku.