GTS Central Europe sa pripojila k virtuálnej ethernetovej platforme spoločnosti ancotel

GTS Central Europe (GTS), popredný telekomunikačný operátor a poskytovateľ služieb dátových centier v strednej a východnej Európe (CEE) sa pripojil k virtuálnej ethernetovej platforme spoločnosti ancotel. Toto spojenie pomôže GTS získať efektívny prístup do skupiny Global Ethernet Partners. Medzinárodní operátori budú mať odteraz ďalšiu možnosť ako jednoducho a efektívne rozširovať svoju ethernetovú konektivitu v regióne strednej a východnej Európy.

Virtuálna ethernetová platforma spoločnosti ancotel umiestnená vo Frankfurte funguje podobne ako ethernet exchange a umožňuje tak operátorom komunikovať s inými operátormi prostredníctvom jediného pripojenia. Táto možnosť zaistí zákazníkom GTS bezproblémové prepojenie prostredníctvom siete GTS Ethernet, ktorá v súčasnosti spája viac ako 13 000 budov na Slovensku, v Čechách, Maďarsku, Poľsku a Rumunsku, a ktorých počet každý mesiac narastá o ďalších 100 budov. Rozšírenie siete pomocou tohto typu prepojenia umožní operátorom nadväzovať požadované spojenia rýchlo, jednoducho a bez potreby veľkých investícií.

Počas uplynulých rokov GTS investovala značné prostriedky do vybudovania homogénnej ethernetovej koncovej platformy v regióne CEE. Geografické pokrytie je to, čo nás odlišuje od konkurencie. Napriek tomu sa aj naďalej zameriavame na hľadanie nových spôsobov poskytovania ethernetových služieb v miestach, kam nemáme priamy dosah,“ uviedol viceprezident spoločnosti a manažér medzinárodných služieb Bruce Garrison. “Naše rozhodnutie napojiť sa na virtuálnu ethernetovú platformu spoločnosti ancotel je ďalším krokom po pripojení s Equinix Carrier Ethernet Exchange, ktoré sme zrealizovali v októbri tohto roku, a dopĺňa existujúce E-NNI prepojenia s našimi partnermi.“

“Ethernetové služby spoločnosti ancotel s názvom vmmr.® (virtual meetme room) zvyšuje konkurencieschopnosť a flexibilitu telekomunikačných operátorov a poskytovateľov služieb na rýchlo sa rozširujúcom trhu ethernetových služieb,“ uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti ancotel K. J. Orth. Účasť GTS si veľmi vážime. Operátorom pomáha uspokojiť rastúci dopyt zákazníkov v regióne strednej a východnej Európy po ethernetových službách najvyššej kvality. Na spoluprácu so spoločnosťou GTS sa už teraz tešíme.“

GTS je prvým a jediným operátorom v regióne CEE, ktorý ponúka služby s certifikáciou MEF-9 a MEF-14. Sieťoví inžinieri spoločnosti patria zároveň medzi prvých v regióne, ktorí absolvovali profesionálny certifikačný program MEF v oblasti ethernetových služieb. Združenie Metro Ethernet Forum zároveň spoločnosti GTS udelilo v rámci Carrier Ethernet Awards ocenenie „Regionálny poskytovateľ služieb roka - EMEA 2011“ a potvrdilo tak jej popredné postavenie v oblasti ethernetových služieb v regióne.