Európska komisia schválila akvizíciu spoločnosti GTS Central Europe spoločnosťou Deutsche Telekom

• Akvizícia spoločnosti GTS Central Europe spoločnosťou Deutsche Telekom schválená
  • Dopĺňa paneurópsku sieť spoločnosti Deutsche Telekom v krajinách s prevahou zamerania na mobilné služby
  • Posilňuje pozíciu spoločnosti Deutsche Telekom v medzinárodnom podnikovom a veľkoobchodnom segmente

_______________________________________________________________

Spoločnosť Deutsche Telekom získala dnes/včera od Európskej komisie potrebný súhlas s prevzatím spoločnosti GTS Central Europe (GTS). Táto akvizícia bola ohlásená v novembri 2013 a teraz bola schválená bez podmienok.  Transakcia sa uzavrie v najbližších týždňoch.

„Sme radi, že sa môžeme priblížiť k uzavretiu transakcie a začať s integráciou spoločnosti GTS Central Europe. Táto spoločnosť skvele zapadá do našej stratégie budovania paneurópskej siete a posilňuje našu pozíciu u podnikových a nadnárodných zákazníkov. Navyše nám umožní ponúkať všetkým našim veľkoobchodným zákazníkom konkurencieschopné a vysokokvalitné služby,“ povedala Claudia Nematová, členka predstavenstva spoločnosti Deutsche Telekom pre Európu a technológie.

„Toto rozhodnutie znamená koniec doterajších možných neistôt zákazníkov a zamestnancov. V najbližších týždňoch ich, samozrejme, budeme priebežne informovať o ďalších krokoch súvisiacich s integráciou. Sme si absolútne istí, že toto spojenie bude znamenať vyššiu hodnotu pre všetky zúčastnené strany,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti GTS Danny Bottoms.

Spoločnosť GTS je jedným z najväčších poskytovateľov infraštruktúrnych telekomunikačných služieb v strednej a východnej Európe vrátane rozsiahleho portfólia služieb zameraných na podnikových zákazníkov. V roku 2013 dosiahla spoločnosť GTS výnosy 337 mil. eur a EBITDA 88 mil. eur pro-forma, okrem slovenských aktív, ktoré si predávajúci ponechajú ako súčasť transakcie.

Deutsche Telekom AG
Oddelenie podnikovej komunikácie

Tel.: +49 228 181 – 4949
E-mail: media@telekom.de

Ďalšie informácie pre médiá možno získať na adrese: www.telekom.com/media a www.telekom.com/photos.

O spoločnosti Deutsche Telekom

Deutsche Telekom je jednou z popredných integrovaných telekomunikačných spoločností na svete s vyše 142 miliónmi zákazníkov, 31 miliónmi pevných sieťových pripojení a vyše 17 miliónmi širokopásmových pripojení (údaje k 31. decembru 2013). Skupina poskytuje pevné siete, mobilnú komunikáciu, internetové a IPTV produkty a služby spotrebiteľom a IKT riešenia pre podnikových a firemných klientov. Spoločnosť Deutsche Telekom pôsobí v približne 50 krajinách a na celom svete má približne 229 000 zamestnancov. Skupina za finančný rok 2013 zaznamenala tržby vo výške 60,1 miliárd eur – viac ako polovicu z toho mimo územia Nemecka.

O spoločnosti GTS

Spoločnosť GTS Central Europe je jedným z popredných poskytovateľov infraštruktúrnych telekomunikačných služieb v strednej a východnej Európe. Spoločnosť GTS v celom regióne vlastní a prevádzkuje rozsiahlu optickú sieť a sieť dátových centier. V Českej republike, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a na Slovensku ponúka spoločnosť miestny dosah s podzemnými lokálnymi sieťami a má v ponuke širokú škálu služieb. Od základných hlasových a dátových služieb až po rozsiahle virtuálne privátne siete a cloudové služby využíva spoločnosť GTS vo svojej rozsiahlej sieti najmodernejšie technológie na poskytovanie špičkových zákazníckych riešení. Počas bohatej, takmer 20 rokov trvajúcej histórie pôsobenia v strednej a východnej Európe je základným cieľom spoločnosti poskytovať čo najkvalitnejšie služby a čo najvyššiu hodnotu vyše 35 000 zákazníkom z oblasti verejnej správy, operátorov a firiem. Podrobnejšie informácie nájdete na adrese www.gtsce.com.