Deutsche Telekom kupuje GTS Central Europe

• Lepšia schopnosť pre poskytovanie inovatívnych paneurópskych cezhraničných telekomunikačných služieb pre biznis zákazníkov
  • Akvizícia doplní súčasnú mobilnú infraštruktúru Deutsche Telekomu v kľúčových európskych krajinách
  • Silnejšia pozícia na trhu pre multinárodných zákazníkov
_______________________________________________________________

Deutsche Telekom posilňuje svoju pozíciu v business-to-business (B2B) segmente akvizíciou GTS Central Europe (GTS) za celkovú sumu 546 miliónov eur. Vďaka GTS si Deutsche Telekom vylepší svoju pozíciu v poskytovaní paneurópskych telekomunikačných služieb, aj integrovaných produktov v krajinách, kde má Deutsche Telekom zatiaľ menšiu prístupovú infraštruktúru vo fixných sieťach.

„Investujeme voči súčasným trendom. GTS je ďalším elementom pre rozvoj trhu integrovaných služieb spojením mobilného a fixného portfólia. Posilnenie našej pozície na trhu s biznis zákazníkmi je rovnako kľúčovou súčasťou našej stratégie,“ uviedol Timotheus Höttges, výkonný finančný riaditeľ Deutsche Telekomu.

„Táto akvizícia nám umožní poskytovať inovatívne paneurópske cezhraničné telekomunikačné služby. Naše spoločnosti orientované na mobilné služby ako napríklad v Česku alebo Poľsku budú najviac ťažiť z pridanej infraštruktúry pevných sietí. Preto je GTS ideálnym prírastkom do nášho portfólia,“ dodala Claudia Nemat, členka predstavenstva pre Európu a technológie Deutsche Telekomu.

GTS je jednou z najlepších spoločností s telekomunikačnou infraštruktúrou v strednej a východnej Európe. Má rozšírené siete i dátové centrá a aj silné portfólio služieb pre biznis zákazníkov. V roku 2012 dosiahla GTS výnosy vo výške 347 miliónov eur a prevádzkový zisk pred zdanením, úrokmi, odpismi a amortizáciou vo výške 87 miliónov eur bez slovenskej pobočky, ktorá bude ponechaná predajcom ako súčasť transakcie.

Deutsche Telekom získava GTS od konzorcia medzinárodných private equity spoločností vrátane Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital a M/C Partners, ktoré aktívne rozvíjali spoločnosť za posledných šesť rokov. Súčasní i budúci zákazníci GTS budú môcť získať z odkúpenia Deutsche Telekom, vrátane jeho európskej i svetovej siete či prístupu k fixným i mobilným službám. Zachovaná bude aj kompletná kontinuita biznisu pre všetkých zákazníkov.

„Deutsche Telekom vnímame ako najlepšieho partnera pre GTS a sme nadšení z výhod a príležitostí, ktoré vzniknú pre našich zákazníkov i zamestnancov,“ uviedol Danny Bottoms, generálny riaditeľ GTS.

Ohlásenú transakciu musia ešte schváliť regulačné orgány.

O skupine Deutsche Telekom

Deutsche Telekom je jedna z vedúcich integrovaných telekomunikačných spoločností so 140 miliónmi zákazníkov mobilných služieb, viac ako 31 miliónov pevných liniek a viac ako 17 miliónmi širokopásmových prístupov (k 30. septembru 2013). Skupina poskytuje služby na pevných sieťach, mobilnú komunikáciu, internetové a IPTV služby, ICT riešenia pre firemných a korporátnych zákazníkov. Deutsche Telekom pôsobí v cca 50 krajinách a má viac ako 230 tisíc zamestnancov po celom svete. Skupina dosiahla za fiškálny rok 2012 výnosy vo výške 58,2 miliónov eur – viac ako polovica pochádza z trhov mimo Nemecka (k 31.12.2012).

O spoločnosti GTS:

GTS Central Europe (GTS) je jedným z popredných poskytovateľov telekomunikačných služieb s vlastnou infraštruktúrou pôsobiaci v krajinách strednej a východnej Európy.  GTS v celom regióne vlastní a prevádzkuje rozsiahlu optickú sieť a sieť dátových centier.  V Českej republike, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a na Slovensku skupina GTS poskytuje rozsiahle pokrytie územia aj širokú paletu služieb.  Od základných hlasových a dátových služieb až po rozsiahle virtuálne privátne siete a riadené služby dátových centier, spoločnosť GTS využíva vo svojej rozsiahlej sieti najmodernejšie technológie na poskytovanie špičkových zákazníckych riešení. Využívajúc skúsenosti zo svojej bohatej, takmer 20 rokov trvajúcej, histórie pôsobenia v strednej a východnej Európe je základným cieľom spoločnosti poskytovať čo najkvalitnejšie služby a čo najvyššiu hodnotu viac ako 38 000 zákazníkom z oblasti verejnej správy, operátorov a firiem.  Podrobnejšie informácie nájdete na stránke www.gtsce.com.

stáhnout v pdf